Βαϊδάκης Νίκος

O Νίκος Βαϊδάκης είναι πρώην Αναπληρωτής Καθηγητής της Α' Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών (πτυχίο, ειδικότητα νευρολόγου – ψυχιάτρου, διδακτορική διατριβή) και από το 1975 διορίστηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου ως πανεπιστημιακός βοηθός. Μετεκπαιδεύτηκε στις ψυχοθεραπείες συμπεριφοράς στο Warneford Ηospital της Οξφόρδης, για δύο χρόνια, όπου εξειδικεύτηκε στις θεραπείες των ψυχοσεξουαλικών διαταραχών. Ολοκλήρωσε την πολύχρονη ακαδημαϊκή του πορεία ως καθηγητής της Ψυχιατρικής Κλινικής.

Από το 1980 οργάνωσε εξωτερικό ιατρείο για τις ψυχοσεξουαλικές διαταραχές το οποίο αυτονομήθηκε σε ειδικό ιατρείο από το 1986 και λειτουργεί ως σήμερα στο Κέντρο Ψυχοθεραπειών του Αιγινήτειου Νοσοκομείου.

Έχει 20 πλήρεις ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, 48 δημοσιευμένες περιλήψεις ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια, 35 δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά, 34 κεφάλαια σε ελληνικά εκπαιδευτικά βιβλία, 56 δημοσιευμένες περιλήψεις ανακοινώσεων σε ελληνικά συνέδρια και 104 ανακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια. Το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων αναφέρονται σε θέματα της σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Έχει οργανώσει 7 μετεκπαιδευτικά σεμινάρια με διάφορα θέματα γύρω από τη σεξουαλική συμπεριφορά και πέντε διετή μετεκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα «Θεραπείες Ψυχοσεξουαλικών ∆ιαταραχών» - συνδιοργάνωση του Eρευνητικού Πανεπιστημιακού Iνστιτούτου Ψυχικής Yγιεινής (EΠIΨY) και της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής (2007-2015).

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η Σεξουαλική Συμπεριφορά του Ανθρώπου». Εκδόσεις ΒΗΤΑ, Αθήνα 2005 (σελίδες 360).

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα