Σοφιανοπούλου Αναστασία

H Αναστασία Σοφιανοπούλου είναι απόφοιτος του Προγράμματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του ιδίου Τμήματος. Μετεκπαιδεύτηκε, επί έξι μήνες, στο πεδίο της Έρευνας και των Εφαρμογών της Κλινικής Ψυχολογίας στο «Κέντρο Εκπαίδευσης και Έρευνας» (“Lehr- und Forschungspraxis”) του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Έλαβε το Διδακτορικό της Τίτλο στην Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Εκπαιδεύτηκε στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς στην Γνωσιακή Συπεριφοριστική Θεραπεία, και είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας.
Είναι διδάσκουσα και επόπτρια Γνωσιακής - Συμπεριφοριστικής Ψυχοθεραπείας στην Εταιρεία Γνωσιακών - Συμπεριφοριστικών Σπουδών και στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Είναι επίσης επιστημονική συνεργάτιδα του Τμήματος Θεραπειών Παιδιών και Εφήβων του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.

Είναι διδάσκουσα των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών «Κλινική Ψυχολογία» και «Ειδική Αγωγή». Έχει διδάξει επικουρικά στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ψυχική Υγεία και Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στους τομείς της Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχομετρίας, Αξιολόγησης και της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Ψυχοθεραπείας. Έχει συμμετάσχει με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις σε πανελλήνια και πανευρωπαϊκά Συνέδρια. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά και βιβλία, και έχει συνεργαστεί στην συγγραφή, επιμέλεια και προσαρμογή στα ελληνικά θεραπευτικών εγχειριδίων στο χώρο της γνωσιακής-συμπεριφοριστικής θεραπείας. Διετέλεσε βοηθός σύνταξης στο Ελληνικό Περιοδικό Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Έρευνας και Θεραπείας και από το 2018 είναι Σύμβουλος Εκδοσης.

Εργάστηκε ως Ψυχολόγος στη Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών, το διάστημα 2008–2015.
Είναι Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου Κλινικών Ψυχολόγων Ελλάδος, και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς και του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.
Εργάζεται ιδιωτικά με παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Η ηλεκτρονική της διεύθυνση είναι: anastasia@sofianopoulou.com.

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα