Κοκκότη Κωνσταντίνα

Η Κωνσταντίνα Κοκκότη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην συνέχεια ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Προσέγγιση λαμβάνοντας υποτροφία.

Η κλινική της πρακτική περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ατομικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής. Τα πλαίσια στα οποία έχει πραγματοποιήσει κλινικό έργο περιλαμβάνουν φορείς ψυχικής υγείας, όπως το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου, η Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα για το Παιδί «Σπύρος Δοξιάδης», το Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης του Παιδιού και το Εργαστήριο Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις στον Κύκλο Ευαισθητοποίησης στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η επιστημονική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συγγραφή κεφαλαίων σε επιστημονικά βιβλία, καθώς και δημοσιεύσεις σε συνέδρια. Στην παρούσα φάση εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος γνωσιακής συμπεριφοριστικής κατεύθυνσης. Παράλληλα, συνεργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης με την Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών ως εισηγήτρια σε εργαστήρια, μαθήματα του βασικού εκπαιδευτικού προγράμματος.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Κλινικών Ψυχολόγων Ελλάδας και αναπληρωματικό μέλος του Ινστιτούτο Έρευνας & Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ).

Η ηλεκτρονική της διεύθυνση είναι: konstantina_kokkoti@hotmail.com

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα