Χαρίλα Ντιάνα

Η Ντιάνα Χαρίλα είναι Ψυχολόγος- Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Sir George - Concordia στο Μόντρεαλ του Καναδά (1981-1985) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Κλινική Ψυχολογία (1987-1991). To 2005 έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα στην Κλινική Ψυχολογία από τον Τομέα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2008 έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κλινική Εποπτεία από τον Τομέα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Sheffield στην Αγγλία.

Από το 1995 συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ) ως εκπαιδεύτρια, επόπτρια και συντονίστρια ομάδων αυτογνωσίας. Από το 1993, εργάζεται στο Εργαστήριο Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Ψυχολόγος (σε θέση αορίστου χρόνου από το 2002). Από το ακαδημαϊκό έτος 1997-98 συνεργάζεται με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ ως επόπτρια μεταπτυχιακών σπουδαστών και από το 2006-07 ως διδάσκουσα. Έχει πάρει μέρος ως εκπαιδεύτρια σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Έχει συμμετάσχει με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και σε συλλογικές επιστημονικές εκδόσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής. Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Προσέγγιση (Εκδόσεις Πεδίο). Επίσης, έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε δεκάδες συνέδρια και ημερίδες, καθώς και στις επιστημονικές και οργανωτικές επιτροπές συνεδρίων και ημερίδων.

Είναι μέλος: του Δ.Σ. του ΙΕΘΣ, του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς, της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ), της FEDORA- Psyche, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Σεξουαλικής Συμπεριφοράς του Ανθρώπου και των Διαφυλικών Σχέσεων και του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου.

H ηλεκτρονική της διεύθυνση είναι: aharila@psych.uoa.gr.

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα