Σκλάβου Κωνσταντίνα

Η Κωνσταντίνα Σκλάβου είναι Κοινωνική Λειτουργός με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Κοινωνική Εργασία (M.Sc.) και Διδάκτωρ Ψυχολογίας. Είναι πτυχιούχος και Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευση ΕΚΠΑ με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Εκπαίδευση (M.Ed.).

Εργάζεται από το 2008 μέχρι σήμερα, στο Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων, του Σισμανογλείου Γ.Ν.Α. Διδάσκει στο ΠΑ.Δ.Α. (Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας), του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και είναι Μέλος ΣΕΠ, στην ενότητα «Αντιμετώπιση Χρόνιου Πόνου - Υποστήριξη του τέλους της ζωής», του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων», του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κύπρο (Α.Π.ΚΥ., Πανεπιστήμιο Νεάπολις, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας).

Έχει συγγράψει βιβλία (1 μονογραφή και 5 συγγράμματα ως εκπαιδευτικό υλικό) και έχει επιμεληθεί 4 συλλογικούς τόμους. Διαθέτει επιπλέον αρκετές επιστημονικές δημοσιεύσεις, σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Έχει διατελέσει μέλος της κριτικής επιστημονικής επιτροπής του Health Psychology Research, PAGE Press Publications. Μέλος επιστημονικών συλλόγων: Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ), Εταιρεία γαι την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων (Ε.ΨΥ.Υ.Π.Ε.)

Η ηλεκτρονική της διεύθυνση είναι sklavoukonstantina@gmail.com