Κολοστούμπης Δημήτριος

Ο Δημήτρης Κολοστούμπης, αποφοιτήσας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Ψυχιατρική στην Πανεπιστημιακή κλινική του ΕΚΠΑ (Αιγινήτειο Νοσοκομείο) όπου και εκπαιδεύτηκε στη γνωσιακή - συμπεριφορική ψυχοθεραπεία.

Διετέλεσε επί οκταετία επιστημονικός συνεργάτης στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ), ιατρός και επιστημονικά υπεύθυνος της δομής του. Συμμετείχε ως διδάσκων εισηγητής επί πενταετία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Εκπαίδευση στις Ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις» που υλοποιείται στο ΕΠΙΨΥ.

Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει δε, συμμετάσχει ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής, πρόεδρος συμποσίων, εισηγητής, διδάσκων, εκπαιδευτής και ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή συμπόσια, σεμινάρια και συνέδρια με γνωστικό πεδίο τις Ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις.

Έχει επιμεληθεί την ελληνική έκδοση του προγράμματος Alliance -1 «Οδηγός για επαγγελματίες Ψυχικής Υγιεινής» και Alliance – 2 «Εγχειρίδιο για Ασθενείς με Σχιζοφρένεια και τους Φροντιστές τους». Εκπαιδευτικό υλικό για ασθενείς με σχιζοφρένεια, τους συγγενείς τους και επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Τα τελευταία έτη συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ) και στη συνέχεια με την Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών ως εκπαιδευτής- εισηγητής.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς, της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Πρόληψης Αυτοκτονιών και Βίας, της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, του Ελληνικού Κλάδου της Παγκόσμιας Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοφαρμακολογίας.

H ηλεκτρονική του διεύθυνση είναι: dimdesk@otenet.gr