Μυτσκίδου Πασχαλιά

Η Πασχαλιά Μυτσκίδου γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Ολοκλήρωσε δυο κύκλους σπουδών ψυχολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκπονώντας διπλωματική εργασία με θέμα την Απόδοση Ελέγχου της Ψυχικής Υγείας στην Αγοραφοβία. Ολοκλήρωσε τετραετή εκπαίδευση στην Συμπεριφεριολογική-Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία.

Εργάστηκε εθελοντικά στην Μονάδα Θεραπείας Συμπεριφοράς του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής από το 1992 ως και το 2000 ως ψυχολόγος με περιστατικά από όλο το φάσμα των Διαταραχών Άγχους και ως εκπαιδεύτρια νέων ειδικών. Το 1992-1993 συνεργάστηκε σε θεραπεία Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών και παρακολούθησε τις δραστηριότητες της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Αθηνών - Σισμανογλείου.
Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος από το 1993 ενώ από το 1995 συνεργάζεται με ομάδα στον Ιδιωτικό Τομέα στην Πρόληψη Υποτροπής σε Ηρωίνη μετά από διακοπή χρήσης.

Από το 1997 συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς με δράση τόσο εκπαιδευτική όσο και κλινική.

Είναι μέλος της Ευρωπαiκής Εταιρείας Γνωσιακής και Συμπεριφοριστικής Θεραπείας (EABCT) και της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς.

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα