Παναγιωτοπούλου Αγγελική

H Αγγελική Παναγιωτοπούλου σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Ψυχική Υγεία» του Τμήματος Νοσηλευτικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Προσέγγιση στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και είναι πιστοποιημένο μέλος από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς (Ε.Ε.Ε.Σ). Έχει ολοκληρώσει το σεμινάριο βασικής εκπαίδευσης στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης (Acceptance and Commitment Therapy - ACT) και το σεμινάριο στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης για εφήβους (ACT for ADOLESCENTS του Dr Russ Harris). Επιπλέον έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στην Ψυχοεκπαιδευτική Παρέμβαση στην Οικογένεια στην Ε.Ε.Ε.Σ. Είναι εκπαιδευμένη Συντονίστρια-Εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Σχολών Γονέων. Έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων όπως α τεστ, WISC-III, ΑΘΗΝΑΤΕΣΤ αλλά και σε παιδαγωγικά προγράμματα όπως TEACCH και MAKATON για παιδιά με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος.

Η κλινική της πρακτική περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αγχώδεις διαταραχές, συναισθηματικές διαταραχές, προβλήματα συμπεριφοράς κ.α. αλλά και με τη συμβουλευτική γονέων. Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά κέντρα παρέχοντας υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας παιδιών και ενηλίκων. Διεξήγαγε εκπαιδευτικά σεμινάρια για τις μεθόδους πρώιμης παρέμβασης στις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και πραγματοποιεί εργαστήρια και εισηγήσεις σε ομάδες γονέων, συλλόγος και ομάδες εκπαιδευτικών για θέματα ψυχικής υγείας των παιδιών.

Η επιστημονική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συγγραφή κεφαλαίων σε επιστημονικά βιβλία, εκπόνηση ερευνών, συμμετοχή σε συνέδρια και μεταφράσεις ξένων επιστημονικών συγγραμμάτων.
Στην παρούσα φάση εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος γνωσιακής συμπεριφοριστικής κατεύθυνσης. Παράλληλα, συνεργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης με την Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών ως εισηγήτρια και ως επόπτρια ερευνητικών εργασιών σπουδαστών.

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα