Παπασταμάτης Κώστας

Ο Κώστας Παπασταμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Eργάστηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Σισμανογλείου Νοσοκομείου από το 1989 έως το 2012, όταν και αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης κατέχοντας το βαθμό του Διευθυντή. Τη χρονική αυτή περίοδο ίδρυσε και ήταν επιστημονικός υπεύθυνος του Ειδικού Ιατρείου Σεξουαλικών Δυσλειτουργιών και του Ιατρείου Θεραπειών Συμπεριφοράς.

Μετεκπαιδεύτηκε στη Σεξολογία και στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στη Μονάδα Σεξουαλικών Δυσλειτουργιών και στη Μονάδα Συμπεριφορικής - Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας του νοσοκομείου St. George's του Λονδίνου. Έχει παρακολουθήσει και πραγματοποιήσει ομιλίες και ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Διδάσκει επί σειρά ετών στο ΙΕΘΣ.

Είναι μέλος του College of Sexual and Relationship Therapists της Μ.Βρετανίας. Είναι πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Σεξουαλικής Συμπεριφοράς και των Διαφυλικών Σχέσεων καθώς και μέλος του Δ.Σ. και ιδρυτικό μέλος του Κλάδου Σεξουαλικότητας και Διαπροσωπικών Σχέσεων της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχίατρος, προσφέροντας γνωσιακή – συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία και θεραπεία σεξουαλικών διαταραχών.

Η ηλεκτρονική του διεύθυνση είναι: costasppn@yahoo.gr