Λάτση Ιωάννα

Η Ιωάννα Λάτση είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία στο Lancaster University του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έχει ειδικευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών στην Αθήνα, που οδηγεί σε πιστοποίηση από την European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT) και στη Θεραπεία Σχημάτων στην Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Σχημάτων.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, σεμινάριο βασικής εκπαίδευσης στη Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης (Acceptance and Commitment Therapy - ACT) καθώς και κύκλο επιμόρφωσης για την ψυχολογική στήριξη παιδιών κι οικογενειών που βιώνουν απώλειες της Mέριμνας - Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις βασικές αρχές στη συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στο Orlando LGBT+.
Έχει εργαστεί σε ΕΕΕΕΚ ως αναπληρώτρια ψυχολόγος, σε μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου και στο τμήμα ενηλίκων του Κέντρου παιδιού κι εφήβου στη Χίο.
Η κλινική της πρακτική περιλαμβάνει ατομική ψυχοθεραπεία συναισθηματικών διαταραχών και διαταραχών προσωπικότητας ενηλίκων, ατομική ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων με αγχώδεις και συναισθηματικές δυσκολίες καθώς και συμβουλευτική γονέων.

Στην παρούσα φάση ασκεί το επάγελμα ιδιωτικά.

Η ηλεκτρονική της διεύθυνση είναι: ioannalatsi@gmail.com

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα