Εργαστήριο "Αυτεπίγνωση των σχημάτων του θεραπευτή: Προσωπική πρακτική των τεχνικών της γνωσιακής-συμπεριφοριστικής θεραπείας και αναστοχασμός από τους θεραπευτές προς τον εαυτό τους"

Η Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών διοργανώνει Εργαστήριο με θέμα "Αυτεπίγνωση των σχημάτων του θεραπευτή: Προσωπική πρακτική των τεχνικών της γνωσιακής-συμπεριφοριστικής θεραπείας και αναστοχασμός από τους θεραπευτές προς τον εαυτό τους" με συντονίστριες τις Μυρτώ Λεμονούδη και Έλλη Κουβαράκη τη Δευτέρα 12 Ιουνίου και ώρες 16.00 - 21.00.

Σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα των δεκαπέντε τελευταίων ετών, έχει φανεί ότι η προσωπική πρακτική του γνωσιακού-συμπεριφοριστικού μοντέλου από τους θεραπευτές και ο αναστοχασμός/αυτο-αντανάκλαση των θεραπευτών - αναφορικά με τη πρακτική και τα σχήματα τους - έχουν θετική επίδραση στις αντιληπτικές ικανότητες (π.χ. σύνθεση διατύπωσης περίπτωσης), τεχνικές δεξιότητες (π.χ. ικανότητα να χρησιμοποιούν ΓΣ τεχνικές πιο αποτελεσματικά), και διαπροσωπικές δεξιότητες (π.χ. ενσυναίσθηση για τον πελάτη). Η προσωπική πρακτική και αυτο-αντανάκλαση είναι μια βιωματική στρατηγική εξάσκησης, που παρέχει στους θεραπευτές μια δομημένη εμπειρία εφαρμογής της ΓΣΘ στον εαυτό τους και αναστοχασμού της εμπειρίας αυτής σε διάφορα στάδια (παρατήρηση, ερμηνεία και αξιολόγηση των σκέψεών, συναισθημάτων, σωματικών αισθήσεων και πράξεων).

Σκοπός του Εργαστηρίου είναι η επιμόρφωση των συμμετεχόντων σχετικά με τη βιωματική στρατηγική εξάσκησης «Προσωπική πρακτική των τεχνικών της Γνωσιακής-Συμπεριφοριστικής θεραπείας /Αναστοχασμός από τους θεραπευτές προς τον εαυτό τους», τους στόχους, τα στάδια και τον τρόπο διεξαγωγής.

Διεξαγωγή: Το Εργαστήριο προσφέρεται για ταυτόχρονη εξ αποστάσεως και δια ζώσης παρακολούθηση στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών (Γλάδστωνος 10, πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα).

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ

Συμμετέχοντες: Το Εργαστήριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα στους απόφοιτους της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών και σε όσους σπουδαστές έχουν ολοκληρωσει με επιτυχία το θεωρητικό μέρος σπουδών (β΄ενότητα σπουδών), καθώς και σε επαγγελματίες ψυχολόγους και ψυχιάτρους, που έχουν εκπαιδευτεί στο γνωσιακό-συμπεριφοριστικό μοντέλο θεραπείας.

Δηλώσεις συμμετοχής: με την αποστολή βιογραφικού μέχρι την Τετάρτη 31 Μαϊου 2023 στη Γραμματεία της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών (secretary@cbt.edu.gr).

Περισσότερες πληροφορίες: https://cbt.edu.gr/erg/Self-reflection

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα