Σεμινάριο βασικής εκπαίδευσης στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια (Compassion Focused Therapy-CFT), 2023-24

Η Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών διοργανώνει Σεμινάριο βασικής εκπαίδευσης στη Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια (Compassion Focused Therapy-CFT) με την Δρ. Αλεξάνδρα Χρυσάγη. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε τρία σαββατοκύριακα στις 13-14 Απριλίου 2024, 18-19 Μαΐου 2024 και 8-9 Ιουνίου 2024 (ώρες 10.30 - 15.30).

Η ΘΕΣ είναι μία ερευνητικά τεκμηριωμένη θεραπευτική προσέγγιση που στοχεύει στην ανάπτυξη συμπονετικής συμπεριφοράς προς τον εαυτό και τους άλλους. Η Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνια αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς προσεγγίσεις των θεραπειών ‘τρίτης γενιάς’ (third wave), αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Paul Gilbert αρχικά για να βοηθήσει θεραπευόμενους που βιώνουν έντονα συναισθήματα ντροπής και αυτοκριτικής. Η ΘΕΣ παντρεύει την εξελικτική, αναπτυξιακή και κοινωνική ψυχολογία, την νευροεπιστήμη, τη θεωρία προσκόλλησης μαζί με κάποιες παρεμβάσεις της Γνωσιακής- Συμπεριφοριστικής Θεραπείας (ΓΣΘ) και της Διαλεκτικής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας (ΔΣΘ), επιστρατεύοντας μια σειρά γνωσιακών και συμπεριφορικών παρεμβάσεων. Ο σκοπός της ΘΕΣ είναι η κατανόηση δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο ανθρώπινος νους ως αποτέλεσμα της εξελικτικής πορείας του με πλήρη εστίαση στο παρόν δρώντας με συμπονετικό τρόπο. Η ΘΕΣ δρα συμπληρωματικά στην κλασική Γνωσιακή Συμπεριφορική θεραπεία όπου ο θεραπευόμενος κατανοεί τη σκέψη του και τον τρόπο που αυτή επηρεάζει τη συμπεριφορά του, προσθέτοντας τα απαραίτητα εργαλεία που θα τον βοηθήσουν να καταπραΰνει τις σκέψεις αυτές και να συσχετιστεί μαζί τους συμπονετικά.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευόμενους και πιστοποιημένους Γνωσιακούς- Συμπεριφορικούς θεραπευτές με ενδιαφέρον στις θεραπείες τρίτης γενιάς και στην εφαρμογή τους.

Το σεμινάριο προσφέρεται για ταυτόχρονη δια ζώσης και σύγχρονη εξ αποστάσεως παρακολούθηση. Η υλοποίηση των δια ζώσης συναντήσεων θα είναι εναρμονισμένη με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και υπάρχει το ενδεχόμενο, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, μέρος του σεμιναρίου να γίνει αποκλειστικά μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 440 ευρώ και εξοφλείται σε δόσεις.

Η διαδικασία των δηλώσεων συμμετοχής έχει ολοκληρωθεί.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://cbt.edu.gr/erg/CFT

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα