Λέκκα Φωτεινή

Η Φωτεινή Λέκκα είναι Ψυχολόγος και Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό της στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Εργάζεται ως ψυχολόγος στο Ταμείο Υγείας της Τράπεζας Ελλάδος.

Έχει οργανώσει και συντονίσει ως υπεύθυνη την υπηρεσία ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ομηλίκων του Εργαστηρίου Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει συντονίσει και διδάξει στο σεμινάριο εκπαίδευσης σε βασικές δεξιότητες συμβουλευτικής και επικοινωνίας για ειδικούς του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίσης έχει διδάξει στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στον Κύκλο Ευαισθητοποίηση στη Γνωσιακή –Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.
Έχει συνεργαστεί με το Εργαστήριο Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέροντας ατομική και ομαδική συμβουλευτική. Έχει συντονίσει ομαδικά προγράμματα στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και είναι επιστημονικά υπεύθυνη της ομάδας μείωσης σωματικού βάρους και της ομάδας εκπαίδευσης στην ενσυνειδητότητα.
Διδάσκει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών και είναι μεταξύ των συντονιστών του σεμιναρίου: «Γνωσιακή Συμβουλευτική και Παρεμβάσεις» που απευθύνεται σε ειδικούς του χώρου της ψυχικής υγείας και της ειδικής αγωγής.

Κύρια επιστημονικά της ενδιαφέροντα είναι η εφαρμογή της ενσυνειδητότητας – αυτεπίγνωσης (mindfulness) στη θεραπεία διαταραχών διάθεσης, άγχους και διατροφής και ο συνδυασμός της ενσυνειδητότητας με το γνωσιακό – συμπεριφοριστικό μοντέλο. Η επιστημονική της δραστηριότητα περιλαμβάνει εκδόσεις κεφαλαίων σε συλλογικούς τόμους, άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά, πανεπιστημιακών σημειώσεων και μεταφράσεων ξένων συγγραμμάτων, καθώς και συμμετοχές σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι βοηθός σύνταξης του Περιοδικού «Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Έρευνα & Θεραπεία».

Η ηλεκτρονική διεύθυνσή της είναι: flekka@psych.uoa.gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα