Διαταραχές ΤΙΚ: Διάγνωση και Θεραπεία

Εισηγήτρια: Μακρή Αθανασία, Ψυχολόγος, MSc Κλινικής Ψυχολογίας

Διάρκεια: 5 ώρες

Στόχος: Οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα σε σχέση με τη διάγνωση και τις παρεμβάσεις στις διαταραχές των τικ και ειδικότερα στο σύνδρομο Gilles de la Tourette. Ιδιαίτερη βάση θα δοθεί στις δύο συμπεριφοριστικές τεχνικές που φαίνεται να έχουν την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην παρέμβαση.

Επιδιωκόμενο αποτέλεσμα: Οι συμμετέχοντες, μετά το πέρας του εργαστηρίου να είναι σε θέση να αξιολογήσουν διαγνωστικά τις διαταραχές τικ και να μπορέσουν να δομήσουν και να πραγματοποιήσουν το κατάλληλο πρόγραμμα παρέμβασης, όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.

Συμμετέχουν: 10-30 άτομα

Περιεχόμενο:

Μέθοδος: Αρχικά θα υπάρξει θεωρητικό μέρος με προβολή βίντεο και στη συνέχεια παρουσίαση των δύο βασικών συμπεριφοριστικών τεχνικών καθώς και άλλων τεχνικών που είναι αρκετά χρήσιμες κατά την παρέμβαση στις συγκεκριμένες διαταραχές.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:
Η Μακρή Αθανασία είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου ειδικεύτηκε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Κλινική Ψυχολογία. Είναι απόφοιτη του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, όπου εκπαιδεύτηκε στη γνωσιακή - συμπεριφοριστική κατεύθυνση, με ειδίκευση σε θεραπεία ενηλίκων, εφήβων και παιδιών. Αυτή την περίοδο συνεχίζει την εκπαίδευσή της στη Θεραπεία Σχημάτων στην Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Σχημάτων. Η επιστημονική της δραστηριότητα περιλαμβάνει προφορικές ανακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια, 1 δημοσιευμένο άρθρο σε ελληνικό περιοδικό και μεταφράσεις ξένων επιστημονικών συγγραμμάτων, αλλά και συνεργασίες σε έρευνες. συμμετοχή σε εκδόσεις βιβλίων ψυχολογίας. Έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών. Έχει εργαστεί σε δημόσιες υπηρεσίες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου καθώς και σε ιδιωτικά κέντρα θεραπείας παιδιών. Από το 2011 εργάζεται ιδιωτικά με παιδιά και ενήλικες.

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα