Αναγγελία θανάτου Κωνσταντίνου Ευθυμίου

Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε την απώλεια του αγαπημένου μας συνεργάτη και φίλου Κωνσταντίνου Ευθυμίου.

Ο Κωνσταντίνος Ευθυμίου απεβίωσε στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αθήνα σε ηλικία 51 ετών. Γεννήθηκε στην Άρτα στις 25 Αυγούστου 1966. Με τη σύζυγο του Αντρέα Τσίφαρι απέκτησαν έναν γιο ηλικίας 16 ετών σήμερα.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Salzburg της Αυστρίας. Ειδικεύτηκε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Περάτωσε την τετραετή εκπαίδευση του Ψυχοθεραπευτή συμπεριφοριστικής κατεύθυνσης στην Αυστρία και ακολούθησε στη συνέχεια στο Munster της Γερμανίας διετή μετεκπαίδευση ειδικότητας στην θεραπεία ζεύγους και τη σεξοθεραπεία. Ήταν Διδάκτορας Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος, διδάσκων και επόπτης της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριοριστικών Σπουδών, Οργανωτικός Γραμματέας του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς καθώς και εμπνευστής, ιδρυτής και Υπεύθυνος του Τμήματος Θεραπειών Ενηλίκων. Ίδρυσε και διεύθυνε το περιοδικό «Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Έρευνα και Θεραπεία» και ανέπτυξε πλούσιο συγγραφικό επιστημονικό έργο.

Δίδαξε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Ψυχολογίας και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν μέλος της Αυστριακής Εταιρίας Ψυχοθεραπευτών και διετέλεσε επί οκταετίας εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.

Διακρινόταν για το όραμα και το πάθος του για την ψυχοθεραπεία τόσο σε κλινικό όσο και σε ερευνητικό επίπεδο. Εργάστηκε ακούραστα για τη διάδοση του γνωσιακού – συμπεριφοριστικού μοντέλου στη χώρα μας. Επηρέασε με το παράδειγμά του και τη σκέψη του μεγάλο αριθμό συναδέλφων που εκπαιδεύτηκαν κοντά του. Χαρακτηριζόταν από υψηλό ήθος, ευθύτητα, ειλικρίνεια και αυστηρό σύστημα αξιών, το οποίο υπηρετούσε απαρέγκλιτα.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη όλων μας είναι στην οικογένειά του. Ως φίλοι και συνεργάτες του εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον πρόωρο χαμό του. Το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο. Νιώθουμε ευγνώμονες που τον γνωρίσαμε και μοιραστήκαμε ένα μεγάλο μέρος της πορείας μας μαζί του. Θα μας λείψει.

Η κηδεία θα τελεστεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στα Πιστιανά Άρτας, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνει δωρεά στη μνήμη του στο Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Η φλόγα» (https://www.floga.org.gr/thelo-na-prosfero/dorees).

Το ΔΣ του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς & της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών