Εργαστήριο: Παρουσίαση του Ομαδικού Προγράμματος Δεξιοτήτων Σύναψης Συντροφικών Σχέσεων

Η Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών διοργανώνει Εργαστήριο με θέμα "Παρουσίαση του Ομαδικού Προγράμματος Δεξιοτήτων Σύναψης Συντροφικών Σχέσεων" με συντονίστριες τις Ε. Κουβαράκη και Μ. Λεμονούδη τη Δευτέρα 14 Μαϊου 2018 16.30 - 21.30.

Η αλληλεπίδραση αποτελεί μία αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για να αναπτυχθεί μία σχέση. Η σύναψη μίας συντροφικής σχέσης αποτελεί μία δυναμική διαδικασία, που αφορά την ενεργό συμμετοχή και προσπάθεια και των δύο πλευρών. Από τα πλούσια ερευνητικά δεδομένα σχετικά με τις συντροφικές σχέσεις, και το ρόλο του κοινωνικού φύλου σε αυτές, αλλά και των στερεοτύπων και των πεποιθήσεων αναφορικά με την προσέγγιση ενός συντρόφου, φαίνεται πως υπάρχουν άνθρωποι που παρουσιάζουν ελλείμματα σε δεξιότητες σχετικά με την αναζήτηση συντρόφου και τη διαμόρφωση σχέσεων. Επιπλέον, έχουν δυσλειτουργικές αντιλήψεις που παρεμποδίζουν τη σύναψη ή/και τη διατήρηση μίας συντροφικής σχέσης. Μία ικανοποιητική συντροφική σχέση που διαπνέεται από συντροφικότητα, κατανόηση, σεβασμό και αμοιβαιότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για μία ισορροπημένη προσωπική ζωή και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να παρουσιάσει το σύγχρονο θεωρητικό και ερευνητικό υπόβαθρο και τις τεχνικές και δεξιότητες που εφαρμόζονται στους συμμετέχοντες της ομαδικής παρέμβασης, σύμφωνα με το Γνωσιακό – Συμπεριφοριστικό Μοντέλο. Επιδίωξη του εργαστηρίου είναι η προσομοίωση της ομαδικής παρέμβασης που λαμβάνει χώρα στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, απαρτιώνοντας το θεωρητικό-ερευνητικό υπόβαθρο μέσω βιωματικών και διαδραστικών ασκήσεων.

Συντονίστριες:
Κουβαράκη Έλλη, Ψυχολόγος, MSc Κλινικής Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ
Λεμονούδη Μυρτώ, Ψυχολόγος, MSc Κλινικής Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ
Επιστημονικά υπεύθυνος:
Ευσταθίου Γιώργος, Ψυχολόγος, MSc Κλινικής Ψυχολογίας, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολόγίας

  • Το εργαστήριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας.
  • Το κόστος συμμετοχής είναι 35 ευρώ. Για τους σπουδαστές της ΕΓΣΣ το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ
  • Δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών, καθημερινά 15:00-21:00 (210 3840803, info@cbt.edu.gr) μέχρι την Πέμπτη 10 Μαϊου 2018