«Ο Άρης και η Αράχνη»: Εργαστήριο για ειδικούς ψυχικής υγείας στη χρήση του παιχνιδιού για τη θεραπεία παιδιών με Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή

«Ο Άρης και η Αράχνη»: Εργαστήριο για ειδικούς ψυχικής υγείας στη χρήση του παιχνιδιού για τη θεραπεία παιδιών με Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή

Εισηγήτρια: Γκόλφω Λιαμάκη, Δρ Κλινικής Ψυχολογίας

«Ο Άρης και η Αράχνη» δημιουργήθηκε από το Τμήμα Παιδοψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης και μεταγλωττίστηκε στην ελληνική γλώσσα από το Τμήμα Θεραπειών Παιδιών και Εφήβων του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς με την επιστημονική επιμέλεια της Γκόλφως Λιαμάκη.

Το παιχνίδι βασίζεται στο θεωρητικό υπόβαθρο της γνωσιακής-συμπεριφορικής θεραπείας και ενσωματώνει τις εμπειρικά τεκμηριωμένες τεχνικές για τη θεραπεία παιδιών με Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (ψυχο-εκπαίδευση, αφηγηματικές τεχνικές εξωτερίκευσης, Έκθεση με Παρεμπόδιση της Αντίδρασης). Αποτελεί μία φιλική προς το παιδί μεταφορά με δύο ήρωες-έντομα που ταλανίζονται από τα συμπτώματα της διαταραχής και που τολμούν με τη βοήθεια μίας Σοφής Κουκουβάγιας να τα αντιμετωπίσουν. Χρησιμοποιείται εντός του θεραπευτικού πλαισίου και απαιτεί την παρουσία και την καθοδήγηση του θεραπευτή.

Σκοπός του Εργαστηρίου είναι η παρουσίαση και η κατανόηση της σημασίας της αναπτυξιακής προσέγγισης στη διάγνωση και τη θεραπεία της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής σε παιδιά, η παρουσίαση των τεχνικών θεραπείας ειδικά προσαρμοσμένων στις ιδιαιτερότητες των μικρών παιδιών και η παρουσίαση της χρήσης του παιχνιδιού «Ο Άρης και η Αράχνη» στη θεραπεία παιδιών με τη διαταραχή.

Τόπος διεξαγωγής: Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών, Γλάδστωνος 10, 10677, Πλ. Κάνιγγος, 5ος όροφος

Χρόνος διεξαγωγής: Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, 11:00-15:00

Κόστος:
85 ευρώ με την αγορά χρήσης του ηλεκτρονικού παιχνιδιού σε έναν Η/Υ
125 ευρώ με την αγορά χρήσης του ηλεκτρονικού παιχνιδιού σε τρεις Η/Υ

Δηλώσεις συμμετοχής: μέχρι την Πέμπτη 7 Ιουνίου στο info@cbt.edu.gr και 210 3840803 (Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 – 21.00).

Περισσότερες πληροφορίες για το ηλεκτρονικό παιχνίδι μπορείτε να βρείτε εδώ: https://ibrt.gr/edu/ricky-and-the-spider