Βλαβιανού Μιράντα

Η Μιράντα Βλαβιανού γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Κατόπιν, ειδικεύτηκε για τρία χρόνια σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και είναι πιστοποιημένη στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Επιπλέον είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών, συμμετέχει στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα ως εκπαιδεύτρια και επιπλέον συντονίζει και είναι υπεύθυνη για τις Ομάδες Αυτογνωσίας.

Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια και επόπτρια στη Θεραπεία Σχημάτων από τη Διεθνή Εταιρεία Θεραπείας Σχημάτων (ISST). Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Θεραπείας Σχημάτων (ΕΕΘΣ). Έχει εκπαιδευτεί στην Ομαδική Θεραπεία Σχημάτων καθώς και στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Γονέων στην Επαρκώς Καλή Γονεïκότητα (Good Enough Parenting).

Έχει διδάξει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του ΕΚΠΑ καθώς και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινική Κοινωνική Εργασία στο Παιδί και την Οικογένεια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Στο παρελθόν συνεργάστηκε για αρκετά χρόνια με το Εργαστήριο Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και με τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «’Αλμα Ζωής» όπου συντόνιζε θεραπευτικές ομάδες με θέμα «Αυτογνωσία» καθώς και «Διαχείριση του άγχους και επίλυση προβλημάτων».

Συμμετέχει με εισηγήσεις σε συνέδρια και ημερίδες και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων σε βιβλία και άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά.
Μιλάει άριστα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.
Εργάζεται ιδιωτικά από το 2004.
Η ηλεκτρονική της διεύθυνση είναι mirandavlav@yahoo.gr.

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα