Κάκαβου Βασιλική

Η Βασιλική Κάκαβου σπούδασε Ψυχολογία στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε την εκπαίδευσή της στην εφαρμογή προγραμμάτων αξιολόγησης και παρέμβασης σε παιδιά και εφήβους με Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς Αθηνών σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους όπως και στην Θεραπεία Σχημάτων (Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Σχημάτων). Έχει εκπαιδευτεί στον συντονισμό σχολών γονέων στον Πανελλήνιο σύνδεσμο Σχολών Γονέων της Μαρίας Χουρδάκη. Επιπλέον έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια στην χορήγηση του Αθηνά Τεστ, στη χρήση σταθμισμένων ερωτηματολογίων του Achenbach και στις ελληνικές κλίμακες νοημοσύνης του Wechsler για παιδιά. Έχει, επίσης παρακολουθήσει ετήσιο εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Η μεταπτυχιακή της εκπαίδευση αφορά στην Αντιμετώπιση εξαρτήσεων – Εξαρτησιολογία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εργαστεί σε διάφορα παιδοψυχιατρικά κέντρα και παιδικούς σταθμούς με έργο τη συμβουλευτική γονέων, την ψυχοσυναισθηματική αξιολόγηση παιδιών και τον συντονισμό ψυχοεκπαιδευτικών ομάδων γονέων. Επιπλέον έχει εργαστεί ως υπεύθυνη σε ευρωπαϊκά προγράμματα υποστήριξης ευάλωτων οικογενειών με παιδιά αλλά και ενηλίκων σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει συμμετάσχει σε έρευνες με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις σε πανελλήνια συνέδρια.

Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει αντιμετώπιση περιπτώσεων ενηλίκων με αγχώδεις και συναισθηματικές διαταραχές όπως, επίσης και διαταραχές προσωπικότητας . Επιπλέον, αντιμετώπιση συναισθηματικών δυσκολιών και προβλημάτων συμπεριφοράς σε παιδιά και εφήβους, συμβουλευτική γονέων και συντονισμό ομάδων γονέων. Πλέον, ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Επίσης, αποτελεί εξωτερικό συνεργάτη της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών ως εισηγήτρια σε σεμινάρια.

Η ηλεκτρονική της διεύθυνση είναι v.kakavou@gmail.com

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα