Νταφούλη Μαίρη

Η Μαίρη Z. Νταφούλη, είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικής, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική του Ύπνου, στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βέρνης. Έχει λάβει Accreditation από τη European Association for Behavioural and Cognitive Therapies από το 2015.

Είναι επιστημονική συνεργάτης της Α’Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, στη Μονάδα Μελέτης Ύπνου του Αιγινήτειου Νοσοκομείου και είναι συνέργατης και η υπεύθυνη ψυχολόγος για τη Γνωσιακή Συμπεριφορική θεραπεία της αϋπνίας (CBT-I) στο Εργαστήριο Ύπνου, του Ερρίκος Ντυνάν. Από το 2015 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο.

Έχει ειδικευτεί στην Ιατρική Ύπνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης, στην Κλινική “Sleep Wake Epilepsy Center”, όπου εργάστηκε ως ερευνήτρια και συνεχίζει την έρευνα στο πλαίσιο της διδακτορικής της διατριβής. Περαιτέρω εξειδικεύτηκε στην Κλινική Διαταραχών Ύπνου, στο Boerhaave Sleep Centrum, στο Άμστερνταμ και συμμετείχε στο εντατικό summer school “Sleep and Chronobiology”, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η ερευνητική της δραστηριότητα επικεντρώνεται στις διαταραχές ύπνου και τη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία. Μέχρι σήμερα έχει έξι δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές και είκοσι εργασίες σε Πανελλήνια και Παγκόσμια Συνέδρια. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ως διδάσκουσα σε Μεταπτυχιακά και άλλα εκπαιδευτικά Προγράμματα με βασικό άξονα τη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και τις Διαταραχές Ύπνου.

Έχει λάβει δύο σημαντικές υποτροφίες ως early career researcher από την European Sleep Research Society (2019) και από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης (2019). Είναι μέλος της European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT), της Ελληνικής Εταιρείας Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας (ΕΕΓΣΨ), της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας του Ύπνου (ΕΕΕΥ), της European Sleep Research Society (ESRS) και της World Sleep Society.

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα