Εργαστήριο "Αυτοκτονικές Συμπεριφορές : Πρόληψη και Παρέμβαση σύμφωνα με το Γνωσιακό-Συμπεριφοριστικό μοντέλο"

Η Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών διοργανώνει Εργαστήριο με θέμα "Αυτοκτονικές Συμπεριφορές : Πρόληψη και Παρέμβαση σύμφωνα με το Γνωσιακό-Συμπεριφοριστικό μοντέλο". Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, Ώρα 16.00 – 21.00 στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών, (Γλάδστωνος 10, πλαστεία Κάνιγγος, 5ος όροφος, Αθήνα).

Οι ασθενείς με αυτοκτονικές ιδέες και συμπεριφορές αποτελούν μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που οι ειδικοί ψυχικοί υγείας καλούνται να διαχειριστούν στην κλινική τους πράξη. Ποικίλα γνωστικά χαρακτηριστικά, όπως ο γνωστικός μηρυκασμός, η απελπισία, η αδυναμία επίλυσης προβλημάτων, η γνωστική ακαμψία έχουν αναγνωριστεί ως παράγοντες επικινδυνότητας για τον αυτοκτονικό ιδεασμό και τις απόπειρες στους νεαρούς ενήλικες. Η γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία για την αυτοκτονική συμπεριφορά ακολουθεί τις γενικές αρχές της Γνωσιακής θεραπείας και περιλαμβάνει μία ομάδα εξειδικευμένων γνωσιακών και συμπεριφορικών τεχνικών, ειδικά σχεδιασμένων για να μειώσουν τις αυτοκτονικές σκέψεις και συμπεριφορές. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να παρουσιάσει τις γνωσιακές-συμπεριφοριστικές θεωρίες και το γνωσιακό-συμπεριφοριστικό μοντέλο παρέμβασης για την αυτοκτονικότητα. Με αυτό τον τρόπο οι ειδικοί ψυχικής υγείας θα επιμορφωθούν περαιτέρω σχετικά με τις τεχνικές και τη συλλογιστική της Γνωσιακής-Συμπεριφοριστικής παρέμβασης σε ασθενείς με αυτοκτονικότητα, ενισχύοντας περισσότερο την «εργαλειοθήκη» τους στη κλινική πρακτική.

Συντονιστές:
Κουβαράκη Έλλη, Ψυχολόγος, MSc Κλινικής Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ
Λεμονούδη Μυρτώ, Ψυχολόγος, MSc Κλινικής Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ

Το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας καθώς και σε ειδικούς υγείας και φοιτητές συναφών ειδικοτήτων.

Δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών, καθημερινά 15:00-21:00 (210 3840803, info@cbt.edu.gr)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.