Εργαστήριο "Βασικές αρχές Ενσυνειδητότητας – Αυτεπίγνωσης. Mindfulness"

Η Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών διοργανώνει Εργαστήριο με θέμα "Βασικές αρχές Ενσυνειδητότητας – Αυτεπίγνωσης. Mindfulness" με εισηγήτρια την ψυχολόγο Ροζίνα Παλαιολόγου. Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών, (Γλάδστωνος 10, πλατεία Κάνιγγος, 5ος όροφος, Αθήνα) σε δυο σαββατοκύριακα, στις 23-24 Φεβρουαρίου 2019 10.00 – 15.00 και στις 2-3 Μαρτίου 2019 και ώρες 10.00 - 15.00.

Ενσυνειδητότητα είναι μια βασική ανθρώπινη δεξιότητα, του να είμαστε πλήρως εστιασμένοι στο παρόν, στο που βρισκόμαστε και στο τι κάνουμε. Είναι κάτι που όλοι έχουμε μέσα μας, ωστόσο γίνεται πιο άμεσα διαθέσιμο σε εμάς όταν ασκούμαστε καθημερινά. Η πρακτική εξάσκηση γίνεται μέσω της σκόπιμα εστιασμένης προσοχής σε κάποιο ερέθισμα π.χ. την αναπνοή. Αυτό γίνεται μέσα από την πρακτική του διαλογισμού mindfulness.

Σκοπός εργαστηρίου:
Το εργαστήριο αποσκοπεί στο να εισάγει τους συμμετέχοντες στη θεωρητική έννοια και την πρακτική εξάσκηση στην εστιασμένη προσοχή,τόσο στη δική τους καθημερινότητα όσο και στο θεραπευτικό πλαίσιο (γνωσιακής συμπεριφορικής θεραπείας) στο οποίο καλούνται να το εφαρμόσουν.

Συμμετέχουν: Ειδικοί ψυχικής υγείας.

Μέθοδος: Σύντομες θεωρητικές προσεγγίσεις ενσυνειδητότητας, πρακτική εξάσκηση, ασκήσεις σε μικρές ομάδες.

Σύντομο βιογραφικό:
Η Παλαιολόγου Ροζίνα είναι Ψυχολόγος. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στον τομέα Κοινωνικών Επιστημών, τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ολοκλήρωσε το τετραετές πρόγραμμα ειδίκευσης στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία στην Εταιρεία Γνωσιακών και Συμπεριφοριστικών Σπουδών. Είναι στη διαδικασία απόκτησης επάρκειας ως εκπαιδεύτρια στο MBSR (Mindfulness – Based Stress Reduction) από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος στην Εταιρεία Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας. Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE), στον ειδικό τομέα Ψυχολογικής Υποστήριξης στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Περιγεννητικής Ψυχικής Υγειάς,(MARCE) International Society for Perinatal Mental Health.

Κόστος συμμετοχής: 240 ευρώ. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών, καθημερινά 15:00-21:00 (210 3840803, info@cbt.edu.gr) μέχρι την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.