Εντατικό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο "Εστιασμένη στο τραύμα γνωσιακή - συμπεριφοριστική θεραπεία"

Η Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών διοργανώνει εντατικό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο με θέμα "Εστιασμένη στο τραύμα γνωσιακή - συμπεριφοριστική θεραπεία" σε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και αξιοποίησή της σε ευάλωτους πληθυσμούς παιδιών και εφήβων (π.χ. πυρόπληκτους).

Το διήμερο αυτό εργαστήριο αφορά την προσαρμογή του θεραπευτικού πρωτοκόλλου Trauma Focused Cognitive Behavioral Therapy (TF-CBT) στη θεραπεία παιδιών και εφήβων που έχουν βιώσει ψυχολογικό τραύμα λόγω πολέμου, όσο και στους φροντιστές τους. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί η προσαρμογή αυτού του θεραπευτικού προτύπου σε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες αλλά και σε παιδιά/ έφηβους που έχουν βιώσει τραυματικά γεγονότα π.χ. πυρκαγιές. Το εργαστήριο, εκτός από την αναλυτική παρουσίαση βήμα προς βήμα της κάθε συνεδρίας, θα εστιάσει στην εμβάθυνση στις επτά ενότητες της παρέμβασης μέσω βιωματικών ασκήσεων και role play.

Το Εργαστήριο απευθύνεται σε όλους τους ειδικούς ψυχικής υγείας.

Μέθοδος και υλικό: Στη διάρκεια του Εργαστηρίου θα διεξαχθούν παιχνίδια ρόλων και βιωματικές τεχνικές.
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 & Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, ώρες 10.00 – 18.00.
Τόπος διεξαγωγής: Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών, Γλάδστωνος 10, 5ος όροφος, Πλατεία Κάνιγγος.
Δηλώσεις συμμετοχής: Γραμματεία ΕΓΣΣ, τηλ.: 210 3840803, 3-9μμ. email: info@cbt.edu.gr. Αποστολή σύντομου βιογραφικού. Θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους εργάζονται ήδη με ευάλωτους πληθυσμούς παιδιών/ εφήβων.
Κόστος συμμετοχής: 100€

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.