Εντατικό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο "Εστιασμένη στο τραύμα γνωσιακή - συμπεριφοριστική θεραπεία"

Η Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών διοργανώνει εντατικό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο με θέμα "Εστιασμένη στο τραύμα γνωσιακή - συμπεριφοριστική θεραπεία" σε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και αξιοποίησή της σε ευάλωτους πληθυσμούς παιδιών και εφήβων (π.χ. πυρόπληκτους).

Το διήμερο αυτό εργαστήριο αφορά την προσαρμογή του θεραπευτικού πρωτοκόλλου Trauma Focused Cognitive Behavioral Therapy (TF-CBT) στη θεραπεία παιδιών και εφήβων που έχουν βιώσει ψυχολογικό τραύμα λόγω πολέμου, όσο και στους φροντιστές τους. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί η προσαρμογή αυτού του θεραπευτικού προτύπου σε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες. Το εργαστήριο, εκτός από την αναλυτική παρουσίαση βήμα προς βήμα της κάθε συνεδρίας, θα εστιάσει στην εμβάθυνση στις επτά ενότητες της παρέμβασης μέσω βιωματικών ασκήσεων και role play.

Το Εργαστήριο απευθύνεται σε όλους τους ειδικούς ψυχικής υγείας.

Μέθοδος και υλικό: Στη διάρκεια του Εργαστηρίου θα διεξαχθούν παιχνίδια ρόλων και βιωματικές τεχνικές.
Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020, ώρες 10.00 – 17.00.
Τρόπος διεξαγωγής: Προσφέρονται δυο τρόποι παρακολούθησης του Εργαστηρίου: εξ αποστάσεως μέσω Zoom και δια ζώσης στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών, Γλάδστωνος 10, 5ος όροφος, Πλατεία Κάνιγγος.
Δηλώσεις συμμετοχής: μέχρι την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου με την αποστολή σύντομου βιογραφικού (καθημερινές 15.00 - 21.00 στο 210 3840803 και στο info@cbt.edu.gr). Θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους εργάζονται ήδη με ευάλωτους πληθυσμούς παιδιών/ εφήβων.
Κόστος συμμετοχής: 100€

Δωρεά διδάκτρων μιας συμμετοχής. H κα Susanne Stein, συντονίστρια και υπεύθυνη του εγχειριδίου "Το παιδί και η απελευθέρωσή του από τη σκιά του πολύ μεγάλου φόβου" (https://ibrt.gr/edu/node/634), που βοηθά γονείς και παιδιά με τραυματικές εμπειρίες από πολέμους και φυγή από τη χώρα τους, εκτιμώντας τη σημαντικότητα του εργαστηρίου, προσφέρει ως δωρεά τα δίδακτρα ενός συμμετέχοντα. Βασική προϋπόθεση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η επαγγελματική απασχόληση σε δομή προσφύγων, κυρίως ασυνόδευτων ανήλικων. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους στο συνοδευτικό e-mail. Σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότεροι από ένας ενδιαφερόμενοι, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.