Εντατικό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο: "Εστιασμένη στο τραύμα γνωσιακή - συμπεριφοριστική θεραπεία" (Trauma-Focused Cognitive Behavioral Therapy, TF-CBT)

Η Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών διοργανώνει στις 9-10 Απριλίου 2022 (10.00 – 17.00) εντατικό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο με θέμα "Εστιασμένη στο τραύμα γνωσιακή - συμπεριφοριστική θεραπεία" σε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και αξιοποίησή της σε ευάλωτους ή τραυματισμένους πληθυσμούς παιδιών και εφήβων από διαφόρων ειδών τραύματα.

Το διήμερο αυτό εργαστήριο αφορά την προσαρμογή του θεραπευτικού πρωτοκόλλου Trauma Focused Cognitive Behavioral Therapy (TF-CBT) στη θεραπεία παιδιών και εφήβων που έχουν βιώσει ψυχολογικό τραύμα λόγω πολέμου, όσο και στους φροντιστές τους. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί η προσαρμογή αυτού του θεραπευτικού προτύπου σε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες. Το εργαστήριο, εκτός από την αναλυτική παρουσίαση, βήμα προς βήμα, της κάθε συνεδρίας, θα εστιάσει στην εμβάθυνση στις επτά ενότητες της παρέμβασης μέσω βιωματικών ασκήσεων και role play.

Το Εργαστήριο απευθύνεται: Σε ψυχολόγους και ψυχιάτρους. Θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους εργάζονται ήδη με ευάλωτους πληθυσμούς παιδιών/ εφήβων.

Επιστημονικά υπεύθυνη Εργαστηρίου: Αναστασία Καλαντζή – Αζίζι, ομ. Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ, Επιστ. υπεύθυνη ΙΕΘΣ, συντονίστρια της Ομάδας Τραύματος του ΙΕΘΣ.

Συντονίστρια Εργαστηρίου: Θεοδώρα Αναστασίου, ψυχολόγος, MSc, Υποψήφια Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας Παντείου Παν/μίου, συν-συντονίστρια της Ομάδας Τραύματος του ΙΕΘΣ, εκπαιδευμένη στη CBT και στο TF-CBT.

Τρόπος διεξαγωγής: Το Εργαστήριο προσφέρεται για ταυτόχρονη εξ αποστάσεως και δια ζώσης παρακολούθηση στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών (Γλάδστωνος 10, πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα). Η υλοποίηση των δια ζώσης συναντήσεων θα είναι εναρμονισμένη με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και υπάρχει το ενδεχόμενο, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας το Εργαστήριο να γίνει αποκλειστικά μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κόστος συμμετοχής: 100€

Δηλώσεις συμμετοχής: μέχρι τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 με την αποστολή σύντομου βιογραφικού στο secretary@cbt.edu.gr).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://cbt.edu.gr/erg/TF-CBT.

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα